2015-01-31

Back in Sweden!

Hej hej kompisar!
Vi är äntligen i Linköping. Trötta men välbehållna. Flyget gick smidigare än vi trodde. Anthonys underbare pappa och syster Clovelle släppte av oss på Oakland International Airport, runt kl 19 igår kväll. Vårt flyg gick kl 22, så vi hade gott om tid att checka in och chilla. När vi vägde in bagagen som låg på 21 respektive 23 kg underrättade den trevlige mannen som checkade in oss  att Norwegian tillåter 20 kg incheckat och 10 kg carry-on. Varje kg över kostar $15! Suck och stön! Men han var snäll och lät oss packa om och till slut godkände han de extra 500 grammen med en blink. Bra service! 

Vi checkade in, gick igenom säkerhetskontroll utan problem och satte oss i en bar tills boarding skedde. Det var kul att sitta och spana in folk och gissa om de var svenska eller inte. Vi såg en Fabio och en hipsterpappa som var 100% svenska. När vi väl boardade insåg vi att trots att Norwegian är lågprisflyg, var allt väldigt fräscht och smidigt. Planet var nytt, med Android underhållningssystem. En rolig detalj: alla flygvärdinnor var asiatiska (?!). Vi bokade utan reserverad sittplats och ingen mat, så att vi kunde pressa ner priset ännu mer (biljettpriset slutade på $1200 tur-och-retur för 2 personerplus 2 incheckade bagage!), men vi fick bra sittplatser bredvid varandra och tog med oss mackor, godis och frukt. Flyget kom fram i tid och bagagen likaså. Tummen upp för Norwegian! Så nästa gång ni kommer och hälsar på, vet ni vad ni kan boka! 

Oj, detta inlägg lät som en reklam för Norwegian, men än så länge är vi nöjda. Får se hur hemresan går! I morgon kommer älskade syskonen och lille Leon över och då blir det presentutdelning! Längtar! 



No comments: