2009-04-15

2 weeks in Taiwan...

Igar var vi igang 08-22. En vanlig dag alltsa! Vi var som sagt i Kending som ligger vid Taiwans kust! Dar har vi varit pa ett marinbiologiskt center, petat pa sjoborrar, tittat pa supersota skoldpaddor och roliga fiskar, lekt pa stranden och varit pa "a very special place". Professor Chang gav oss en ledtrad: Popcorn. Vi stannade mitt ute i ingenstans i beckmorkret, gick nagra morka trappor ner for ett berg och ut pa en ganska oppen plats. Dar kunde man se sma eldlagor och vi tankte att det kanske var en mysig grillplats. Men det ar tydligen en mycket svavelgasrik plats dar elden kommer av sig sjalv fran marken! Jattehaftigt! Vi tande lite tomtebloss, poppade popcorn och tog manga fina bilder! Nar vi val kom tillbaks till Kaohsiung vid 22 var det packningsdags. For oss var det mest chips och tv-dags...

Nu har vi varit pa avskedslunch och forutom allt slemmigt som serverades var det en ganska trevlig men tyst middag. Studenter fran KMU fick vara med, men det var svart att fa igang ett samtal. Dels har redan alla artiga fragor om dem och Taiwan redan stallts och dels satt vi vid ett stort snurrbord sa att man maste nastan skrika for att saga nagot. Vi fick fina presenter och sade byebye och che-che till alla flera ganger. Kanns lite vemodigt anda. Nu har vi precis borjat vanja oss vid sjogurka och kycklingfotter, suicidala taxichafforer och alla roliga manniskor! Jag kommer nog att sakna professor Chang mest. Han ar som en litet busigt barn med massa roliga upptag i backfickan och hans harliga skratt gor att man orkar lyssna pa honom fast klockan ar 23 och man knappt orkar saga potatis (nagot jag inte atit pa lange...).

Nagra roliga (och mycket interna skamt):

Professor C: This soup is special. It has vegetables and the labasta...

Tony (som svar pa alla fragor): Yeah yeah yeah yeah. Ok ok ok ok!

Naffe: What's in this yogurt, Amy?
Amy: It's jelly! It's called ku ku. Ku ku ku... Ehm... Ku ku. (gor konstiga rorelser med handen)
Sara: Nu tycker hon att ni pratar for mycket...

Kelvin: Bra bra bra...

Far fylla pa listan i efterhand. Maste sortera tankarna lite. Vi har upplevt allt mellan himmel och jord pa 2 veckor och nu ar man helt matt av alla intryck. Det har varit lite val pressat schema, men samtidigt vill man ju inte ligga hemma och sova och missa alla spannande saker. Dessa tva veckor har verkligen varit underbara! Sa mycket som man har upplevt skulle man aldrig ha gjort utan vara guider och detta program! Studiebesoken har bara varit roliga, intressanta och vi har fatt flera goodie bags (!). Man antecknar for att man vill inte for att man maste. Deras planering av vara kvallar har verkligen varit grymt! De har verkligen tagit hand om oss och velat att vi skulle fa smaka pa allt och se allt.

Klockan 20.30 (14.30 for er, svenskar) bar det som sagt av till Hong Kong! Hostel ar bokat pa Mirador Mansion (sunkigt, men battre an Chungkin Mansions) mitt i hjartat av Kowloon, dar allt roligt finns. Imorgon kommer vi BARA att sova ut, ata lugn och lang frukost, strova runt i kvarteret och andas (avgaser). Ska bli sa skont! Uppdaterar nar jag far tag pa en dator i Hongkong! Borde ju inte vara nagra problem, men man maste tanka pa att en stad dar alla har datorer hemma ar svarare att hitta internet-cafe. Sa bli inte oroliga om ni inte hor ifran mig pa ett tag! Jag har formodligen inte ivaglurad av nagon galen kines som vill ata upp mig med pinnar!

Vi ses 23 april, kara vanner! Saknar er!

1 comment:

Anino said...

2 geeks in Taiwan? Vem är den andra?