2015-02-07

Första gången på skidor på 13 år!

Idag åkte vi till Norrköping och hängde med vår familjevän Van-Anhs familj. Det blev en god lunch med Skagenröra till förrätt följd av en fantastisk älgstek! Efter det åkte vi skidor. SKIDOR! Åh, det var så himla roligt! Senaste gången jag stod på ett par skidor var typ när klassresan i nian bar iväg till fjällen (för 13 år sen!). Har även åkt lite snowboard i Romme på någon friluftsdag, men det är all vintersport man får uppleva med vietnamesiska föräldrar! Men det var fantastisk roligt idag. 

Van-Anhs familj hade fixat lånepjäxor och skidor åt oss, så vi åkte längdskidor. Det var något nytt för oss båda. Anthony har åkt skidor när han var yngre, så han vande sig snabbt (även om han ramlade några gånger). Jag såg ut som Bambi på hal is... Tror grabbarna blev lite trötta på att vänta på mig och se mig ramla, men efter någon halvtimme kändes det säkrare. Så roligt! Nu är jag och A sugen på att skaffa längdskidor och åka hemma i Kalifornien. Vi får se... Vi åkte i spåren ute i Åby i Norrköping och åkte ut till Yxbacken också, där det var en miniortävling. Kanske såg vi nästa Pernilla Wiberg idag? Visste ni att hon är från just de trakterna och tränade som barn just i den backen?! Coolt. 

Vintersport är verkligen ett bra sätt för folk att ta sig ut i friska luften och inte sitta inne och gnälla på vintern! Har aldrig tänkt på det, men de som åker skidor och vintersporta, klagar så mycket mindre på vintern och kylan. Då har man plötsligt något att se fram emot när vintern kommer. Fast då ska det i och för sig vara riktig vinter med snö och inte bara grådaskigt och mörkt... 

Här kommer lite bilder! 

Lunch signerad Van-Anh kan aldrig gå fel! Älgsteken var så god och från en jakt i onsdags! 

Valla skidor och peppa för längdskidåkning! 

Då kör vi! 

Anthony på toppen på en av backarna i Yxbacken

Fantastisk utsikt över Bråviken! 

Selfie time! 

Van-Anh mötte oss i spåren och meddelade att rabarberpajen var klar!

Hurtiga amerikanerna i spåren! 

1 comment:

gil manglicmot said...

That looks like fun. Take care not to get hurt.