2014-08-23

Magkatarr!

Ni som känner mig väl vet att jag har haft mina incidenter med magkatarr. Alltid dyker det upp som ett brev på posten när jag har druckit för mycket alkohol (vilket är pyttelite, eftersom jag typ aldrig dricker längre), när jag ätit för mycket onyttigt, stressat för mycket eller bara allmänt slappnar av och tror att jag ska få ha en trevlig helg. Suck. 

I går natt käkade jag In N' Out cheeseburgare och i morse käkade jag en fet frukost med ägg och sausage, så det måste väl ha berott på all flott. Men det är såå jobbigt. Kan inte ligga, sitta eller stå utan hittar ingen bekväm ställning alls. Känns lite som man ska spy, samtidigt som man är gasig. Ja, mycket mysigt. 

På min amerikanska läkares rekommendation, käkade jag omeprazol i 3 månader i streck för några månader sedan, för att få magen att läka ordentligt. Har till och med genomgått en (dyr!) gastroskopi här i Sac, men specialisten hittade inget speciellt, förutom en riktigt fet sjukhusräkning. Så det är inget fysiskt fel på min stackars mage. 

Har inte magkatarr så ofta längre, senaste gången var någon dag efter bröllopet. Men när jag väl får det påminns jag om hur lyckligt lottad jag är som är frisk i vanliga fall... Tack och lov har jag min underbare man som försöker göra allt för att få mig att må bättre. Han tvingar i mig TUMS (typ som svenska Novalucol), hjälper mig stretcha, masserar mig, kramar mig, lyssnar på mina suck och stön och lagar middag till mig. A är fantastisk.

No comments: