2015-03-23

Magkatarr och plugg

Hallå kära vänner!

Har ni haft en skön, avslappnad helg? Det är så roligt och underligt att man är så "vuxen" nu för tiden. Förr i världen skulle jag fråga: är det någon som har varit ute och svirat? Eller typ: någon som är lika bakis som mig idag? Men nej, nu handlar helgen mer om att återhämta sig från jobbveckan, komma ikapp hemma med städ och stök och kanske göra något avslappnat. Det känns som vid en viss ålder (har säkert att göra med att man skaffar sig partner också) så är inte helg = utgång längre. Det är fortfarande roligt att gå ut, dricka, bli full och dansa som en tönt, men med rätt personer och för en anledning.

Fredagskvällen tillbringade vi faktiskt med svenska/iranska vänner. Nasi (den svenska apotekaren som hjälpt mig väldigt mycket med allt) och hennes syster Naimeh firade persisk nyår med familj och vänner och bjöd in oss. Det var så trevligt! Vi var de enda icke-persiska gästerna där, men vi njöt av den goda maten (lamm, saffranmarinerad fisk och persiskt ris) och trevliga konversationerna. Vissa, inte alla, svenskar är verkligen så himla gästvänliga och generösa. Var så trevligt att jag inte tog några bilder alls!

Det blev inte mycket alkohol för mig denna helg. Hade en väldigt produktiv helg. Inga familjeaktiviteter eller annat som distraherade mig från pluggandet. Har gått igenom en stor del av lagboken noga och hoppas bli klar med den denna vecka, så jag kan börja plugga på den kliniska delen. Kämpa kämpa! Dock fick jag en massiv magkatarr-attack på söndagskvällen, hade så ont att jag fick tårar i ögonen. Så A fick ta hand om mig och gjorde allt han kunde för att få mig att må bättre. Det gick dock inte över förrän, utan jag fick tvinga mig själv att sova och glömma smärtan... Skitmage.

Jag och A gick till gymmet bägge dagarna i helgen och hade ordentliga workouts. Förra veckan gjorde vi något (powerwalk, gym) nästan varje dag, vilket är super! Har inte gått ner ett enda kilo dock, vilket är lite jobbigt... Vet inte varför jag har fastnat totalt med vikten. Använder MyFitnessPal (superbra app!) som jag använde innan bröllopet för att hålla koll på mina kalorier (käkar 1400 kalorier om dagen), har tränat regelbundet i nästan 1 månad nu... Men inget händer på vågen. Det känns som jag gör något fel. Ska försöka köra mer kondition/cardio, så får vi se vad som händer. Några tips?

No comments: