2015-09-23

Rån

Nej, inte vaniljrån utan rån utfört av rånare. Mitt apotek blev rånat på måndagskvällen. Jag jobbade morgonpasset 8-16.30 och det var riktigt tufft då min kära tekniker D var sjuk och vi inte hittade någon ersättare för henne. Pharmacist S kom in en timme tidigare för att hjälpa till och det är alltid kul att jobba med S, då vi har mycket att prata om. Vi diskuterade rånet som hände henne på vårt systerapotek och hon var fortfarande väldigt chockad och traumatiserad, stackarn. Kl 16.30 begav jag mig hemåt och sade till henne skämtsamt "have a good and safe night". 

Jag och A var sugna på vietnamesisk mat och åkte till södra Sac, när jag plötsligt får ett samtal från Sylvia. Konstigt tänkte jag och när jag svarade hör jag hur hon både snyftar och halv om halvt skrattar "it happened again!!". Hon förklarade att SAMMA två killar som rånade henne förra veckan gjorde exakt samma procedur igen på mitt apotek. Omg... A och jag beslöt oss för att åka dit och se hur hon mår och om jag kunde hjälpa med något. 

Rånet skedde runt kl 19 och när vi kom dit var det poliser överallt, en CSI (crime scene investigation)-tjej som dammade för fingeravtryck och sådant. De två rånarna hade hoppat över disken igen och omringat S och tvingat henne visa Promethazine with codeine (hostmedicin, som de använder för att bli hög på) och Norco (starka värktabletter). De hade förmodligen inga vapen men de var två killar mot en tjej och en av dem stod bakom henne och höll något mot hennes rygg när de hotade henne. De tvingade henne till och med att öppna säkerhetskåpen så de kunde ta de inlåsta Norco också... Läskigt. Stackars S. 

Jag har pratat med alla chefer som velat prata med mig om att jag inte känner mig säker när jag jobbar själv på kvällarna. Speciellt när jag är en ung tjej. Så vi hoppas att de finns något de kan göra, speciellt i ett så ghetto område! Cheferna uppskattade iaf att jag kom in och var där för S, men om det hände mig hade jag förstås velat att någon var där för mig. Och tänk er, detta kunde ha hänt mig! 

Håller er underrättade över vad som händer. Skicka en bön och håll timmarna för att det inte händer igen... 

No comments: