2010-05-11

Me, myself and I

Everyone I know is getting married or pregnant, I'm just getting drunk.

Det är namnet på en grupp på facebook. Det är så jag känner just nu. Detta gäller mer för mina amerikanska vänner som blir gravida till höger och vänster. Ibland kan jag för en sekund känna den pressen. Mamma vill ju gärna ha barnbarn medan hon fortfarande orkar leka med dem... Och min kära far kan nog inte vänta tills jag slår mig till ro i samma stad som honom och köper hus bredvid hans... Men det enda deras äldsta dotter är bra på är att ta på sig skyhöga klackar och party like a rock star!

Jag är inte redo att bli vuxen än. Jag har fortfarande så mycket jag vill se, göra och uppleva! Jag känner mig som en förvuxen tonåring med alla sinnena öppna. Jag vill leva för stunden. Jag vill älska för stunden. Jag vill leva, uppleva och njuta innan jag blir vuxen apotekare med ansvar och hus, man, barn, hund och snygg bil. En dag kommer jag att vara där. Oroa er inte.

Det känns som om jag har dolt mig själv under många år. När jag bodde med mina föräldrar var jag den exemplariska, duktiga, söta dottern. Det var inte jag. Mitt förra förhållande gjorde mig underlägsen, osäker och cynisk. Det var inte heller jag. Men nu har jag hittat mitt energiska, glada, starka jag! Och jag kommer att förbli den här människan. Den Naffe ni ser nu är den jag vill vara. Jag kan längre inte förneka den jag är. Jag älskar att resa, festa, leva gott och vara med människor jag älskar. Det ska vara fullbokat och intensivt. "Ta det lugnt" existerar inte i mitt vokabulär.

Mamma, du får vänta lite. Barnbarnen kommer...

No comments: