2011-11-28

Äventyr i Kiruna!

Anthony kommer som sagt på söndag morgon till Arlanda. Söndag till måndag ska vi bara mysa, bruncha med syster och träffa vänner (om vi hinner mellan allt MYS...). Vi kommer att bo på Hotell Kungsbron, som ligger precis vid Centralstation, eftersom vi ska med ett tåg till Kiruna på måndagskvällen. Vi kommer dock att lyxa till det med en riktigt fin svit med jacuzzi, bastu och stor dubbelsäng, hehe. 


Bastun till höger
Jacuzzin
Sviten
Sedan på måndagskvällen bär det av till Kiruna. Min smarta pojkvän föreslog nattåg eftersom vi båda aldrig testat på det. Resa och logi i ett, perfekt! Ska bli spännande, får se hur mycket vi sover... Ser inte sängarna extremt smala och hårda ut?

Nattåg till Kiruna!

Väl framme i Kiruna kommer vi att traska 150 meter till hotell Vinterpalatset. Kanske inte lika lyxigt, men mysigt, nära stationen och med en fantastisk frukostbuffé. Vi kommer ändå inte att vara där så mycket, utan vi kommer att bege oss på riktigt norrländska äventyr!

Pittoreskt?
Jag och Anthony älskar frukost...
I Kiruna är planen att vi ska åka hundspann! Det kommer att bli helt fantastiskt roligt, tror jag. Dels för att Anthony ÄLSKAR huskies och dels för att jag kommer att kunna ta fantastiska bilder av turen, förhoppningsvis. Det är vi det, han hundälskaren och jag wannabe-fotografen. Förmodligen kommer vi att ta någon slags fika-tur på 2-3 timmar, då fika i en kåta ingår.

Kommer att kännas som en dröm att åka hundspann!
Efter hundspannsturen kommer vi att åka till IceHotel och spendera eftermiddagen/kvällen där med att utforska ishotellet och kanske käka middag eller ta en drink där. Vi får se vad vi hinner och orkar med. Sedan blir det att åka tillbaks till hotellet och sova.

Entrén till Ice Hotel 
Löjrom på isfat
Main Hall
Ice Bar
På onsdagen kommer vi bara att hinna med frukostbuffén, klockan 13 på onsdagen går vårt flyg tillbaks till Stockholm där vi kommer att åka tåg till Linköping. Hemma i Linköping är vi ungefär kl 18. Förmodligen helt slutkörda och förkylda, haha.

Låter detta inte som ett underbart litet vinteräventyr?

No comments: