2011-06-15

The girl with the dragon tatoo - American Version

Att Stieg Larssons Män som hatar kvinnor aka The Girl with the Dragon Tattoo har blivit en amerikansk film har väl inget missat vid det här laget? Hollywood har faktiskt varit i Sverige och till och med i Uppsala och filmat och det har känts spännande att se den amerikanska remaken (även om jag inte förstår varför amerikaner måste göra remake på alla utländska filmer... Kan de inte läsa subs?). Men när jag såg den nya postern blev jag lite besviken.

Amerikanerna har förstås "hettat upp" Lisbeth med lite bara bröst, lite lagom mycket edgy piercing och förstås en stor stark Clive Owen som beskyddande håller om henne. Eh? Lisbeth Salander är typ den coolaste kvinnokaraktären någonsin i detta årtusendes böcker och behöver verkligen en James Bond som håller om hennes bröst. Hon skulle förmodligen redan judo-choppat ner honom innan han ens fått chansen. OMG. Amerikaner. Men men, sex säljer och i USA betyder pengar allt.

Vi får hoppas att filmen fokuserar på själva thriller-handlingen och inte runt någon liten Hollywood-donna med lite piercings och ett jäkla massa Hollywood-explosioner...

Jämför postrarna för den svenska filmen och den amerikanska...

No comments: