2009-08-31

Tillbaks på ruta ett...

Det är ändå lite frustrerande att börja skolan på nytt igen. Samma fjärilar i magen, stress för att hitta rätt och ångest över att skaffa nya vänner. På ruta ett igen. Men det är så coolt att köra bil till skolan, hitta parkering (vilket var bitchin') och gå med nyckelknippan mot klassrummet. Väldigt amerikanskt... Älskar att köra bil! Eftersom jag tar grundkurser går jag med ganska många freschmen. De är så små! Lika gamla som min lillebror, alltså 90-91:or. Känner mig riktigt gammal... Vet inte hur man blir vän med dem. Vad pratar man om?



Började med mikroekonomi idag vid 13.30. Läraren var riktigt rolig och inspirerande! Kommer verkligen att gilla den kursen. Tyvärr var kursen därefter inte lika rolig. Grundkurs i statistik. Vet inte varför jag tog den. Trodde väl att den skulle vara mer business-baserad, men det är verkligen grunder. Så den måste jag byta ut, vilket innebär att jag måste adda ännu en... Suck.

Ad & drop classes. Det är inte så lätt som det låter. När man kommer in i klassrummet och satt sig, kommer läraren in och ser sig omkring. Vissa säger direkt: "I'm sorry, I will not add any more students. Please leave the class." Men tydligen kan man ändå stanna och be att få stanna. Andra frågar: "Who many of you are adding?". Man räcker upp handen och då får man skriva på något papper eller be om add-forms, som man tar med till institutionen för att adda kursen. Imorgon har jag tre kurser som jag ska adda. Fy så jobbigt.

Campuset idag var fullt av massa bås där alla klubbar, fraternities och sororities gjorde reklam för sig själva. Spännande! Men hade inte riktigt tid för att lyssna på dem idag. I morgon ska jag försöka skriva upp mig på några kontaktlistor åtminstone!


No comments: