2013-07-03

Uppskjutet

Glömde berätta att min stackars mamma fick skjuta upp sin cellgiftsbehandling igen! Hon hade för låga blodvärden (vita blodkroppar) igen och får inte ta cellgiftet i morgon. Det blir nästa vecka istället.

Blir så jävla arg på att dem på onkologen inte ens har kontaktat henne för att tala om att det blev uppskjutet! I morse tog hon de schemalagda kortisontabletterna som höjde hennes blodsocker farligt mycket igen och när hon ringde för att fråga vad hon skulle göra med insulinet, DÅ sade de att behandlingen i morgon var uppskjutet. Lite så där i förbifarten. Om dem nu ser att hennes blodvärden är för dåliga, kan de då inte meddela uppskjutningen av behandlingen liiite tidigare, kanske INNAN hon tar de (för henne med diabetes) farliga kortisontabletterna?! Hennes onkolog-sköterska är ALDRIG där när mamma behöver henne, hon är typ ALDRIG där överhuvudtaget utan mamma har nästan alltid fått samtal och behandling från andra sköterskor. Finns det någon jävel som har ansvar för sådant här? Man ska fan inte bli sjuk. Inte i något land. Ingen tar ansvar för din hälsa.

Auuuum, måste lugna ner mig. Usch, mamma fruktar verkligen för den sista behandlingen som ska typ vara den tuffaste, så det var ändå en lättnad för henne att slippa ta den i morgon när hon känner sig så svag. Men samtidigt är det jobbigt att skjuta upp eländet ännu en vecka och vänta på att cellgiftsbehandlingen ska bli klar så att dem kan börja planera för operationen.

För några år sedan reste vi mycket och min mamma släpade med oss runt i Europa, alltid full av energi och gick snabbast av oss alla. Nu kan hon knappt gå ner för trapporna i huset eller gå en promenad i trädgården utan att bli andfådd. Det tär på oss alla att se henne så svag. Men det är bara att kämpa på, en dag i taget, en behandling i taget!

No comments: