2010-09-29

Persisk middag

Undertecknad har tillbringat kvällen med ett litet tjejsällskap hos vackra G. Värdinnan bjöd på persisk middag och vi åt gott, drack lemonad, skrattade hysteriskt, diskuterade hett och gjorde yogaställningar till halv ett på natten. Samtalsämnena kretsade kring algoritmer, ansiktskrämer, SD... Fantastiskt bra kväll! Det här ska vi göra om!


Värdinnan i köket. Notera det hysteriska leendet och kastrull och stekpanna på spisen, auberginer (eller äggplantor...) i ugnen OCH kyckling i ugnen. Överkurs (överklass? Insider skämt...)!


Persisk mat ackompanjeras gärna med lemonad. Den ska vara gjord på rosenvatten och limesaft som inhandlas lämpligen på Sivia Torg. I bakgrunden ser vi förrätten: fantastiska (lite brända) vindolmar med gurkyogurt (typ tzaziki).


Ris med frästa syrliga bär (inte goji), saffranskycklig och aubergin i ugn, till det en superhackad gurk- och tomatsallad. Supergott!


S njöt av persisk (not!) te och små "hembakta" persiska kakor. Den med kardemumman och pistagenötknäcken var favoriten!

Märker ni hur min blogg sakta men säkert har blivit en MATBLOGG?!

No comments: