2013-01-27

En eftermiddag med professionell kock!

En mild och blåsig vintersöndag samlades vi åtta tjejer från apoteket för en härlig eftermiddag tillsammans med professionella kocken Jari Karlsson. Vi fick bestämma menyn i förväg och kocken, som var en väldigt härlig och rolig kille, stod för råvaror, kök (på restaurangen ComInn i Mjärdevi) och gav oss många värdefulla tips på matlagning. Vilken fantastisk eftermiddag det var! Har lärt mig att laga god risotto, hur man gör en fantastisk god salsa och vi har käkat supergod mat hela eftermiddagen! Här kommer ett gäng bilder, oretuscherade men med mycket kärlek. Och det var vad maten lagades med: mycket kärlek! 

Vår meny för "Apotekets lilla fest", som kocken kallade det:

Förrätt
Citrusmarinerade pilgrimsmusslor, serveras med en kryddig salsa gjord av mango, vårlök, avocado, 3 sorters tomater och kryddstark kalkon-chorizo

Varmrätt
Smörstekt rödingfilé med krämig skaldjursrisotto, serveras med grönsaksknyte, örtstuss och morotspuré

Dessert
Smutronsoppa med en klick av grädde, serveras med mascarponecrème och apelsinchips

Hela glada gänget! Tycker så mycket om mina kollegor! (Notera hungriga Kicki som äter istället för att posa)



Jari bjöd oss på en himla god skaldjurssoppa med crème fraiche och hemmagjorda krutonger som mingelmat!


Sedan satte Jari oss i arbete! Förrättsgänget Anette, Kicki och Sofia satte igång med att skära massa grönsaker!

Efterrättsgänget Elisabeth och Linda i fullt sjå med smultronssoppan (sneglandes på vodkan på hyllan, haha!)!

Härliga kocken Jari har tävlat med Kock OS 2012 och visar oss hur man båtar röding

Förrättsgänget börjar lägga upp konfiterad körsbärstomat och den goda salsan

Varmrättsgänget (som jag tillhörde) fick göra grönsaksknyten av savoykål

Nyfikna åskådare som såg till att vi jobbade!

Mina favoriter - pilgrimsmusslor! Mmm...

Jari steker pilgrimsmusslorna i smör, fantastisk och enkel kombination!

Vad vi var stolta över förrättsgänget!

Monica toppar med dill på skaldjursrisotton!

Jag och Kerstin fick lägga upp massa godsaker på varmrättstallriken

Förrätten var helt otrolig! Salsan var ett fräscht komplement till pilgrimsmusslorn och chorizon pricken över i!

Rödingen var himmelsk tillsammans med den krämiga risotton och alla tillbehör - nästan för mycket gott på en gång!

Efterrätten var fantastisk förutom chokladfondaten som var för torr - enda minuset!

Kocken fick äntligen slå sig ner och käka lite, han underhöll oss med roliga anekdoter från
 hans yrkesliv och privatlig - himla härlig kille!

No comments: